Kontynuuj Ta strona używa plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w "Polityce Cookies".
Czwartek, 18 kwietnia 2024, Imieniny: Apoloniusza, Bogusławy, Gościsławy PL EN

RELACJA Z WARSZTATÓW KULINARNYCH

 

Do południa w poniedziałek, dnia 17 lutego 2020, w Sali Ośrodka Kultury w Kleszczewie odbyły się warsztaty kulinarne dla osób zakwalifikowanych do programu POPŻ.  Są to działania towarzyszące temu programowi. Z gminy Kleszczewo w warsztatach wzięło udział 17 osób. Odbyły się w godzinach od 9.30 do 13.30. Osoby podzielone zostały na dwie grupy. Uczestnicy pod okiem trenerki pani Beaty Bukowieckiej przyrządzili 4 potrawy, takie jak: pieczone kajzerki, ciasto marchewkowe, klopsy wegetariańskie z fasoli, ryż z kurczakiem.  Wszystko było smaczne. Zaproszone osoby otrzymali  przepisy do domu i mogą powtórzyć te dania, bo przecież jak napisał Franz- Olivier Giesbert „ gdy nic się nie układa, nie ma lepszego lekarstwa na smutek niż gotowanie”. Zatem warsztaty poza tym, że uczą przyrządzania i kosztowania nowych potraw,  to jeszcze są elementem radości, przeciwdziałania depresji.  Natomiast za Oscarem Wilde można powtórzyć, że „ po dobrym obiedzie nie ma pretensji do nikogo- nawet do własnej rodziny”.  Biorąc powyższe pod uwagę gotowanie ma zalety i może być dobrym tematem do rozmowy pracownika socjalnego z klientem pomocy społecznej.

 

                                                                                                                                    M. Radzimska

Data dodania: 2020-02-18
Data ostatniej aktualizacji: 2020-02-18
gazeta
pit
GOKIS ESA czyste powietrze Aglomeracja Poznań lgd trakt piastow Schronisko Skałowo Dofinansowanie ze środków Budźetu Państwa ZTM Poznań
Fundusze UE
UW Poznań
Powiat Poznań
Obywatel
UMWW Poznań