Kontynuuj Ta strona używa plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w "Polityce Cookies".
Niedziela, 19 maja 2024, Imieniny: Celestyny, Iwony, Piotra PL EN

KULINARNA MAJÓWKA W UZARZEWIE

Wydarzenie „DZICZYZNA. LEŚNE SPECJAŁY” ma za zadanie zachęcić uczestników do wprowadzenia do własnej kuchni tego rodzaju mięsa. Podczas trwania imprezy będzie okazja nie tylko dowiedzieć się jakie występują rodzaje dziczyzny, gdzie ją pozyskać, ale również jej posmakować. Dawniej dziczyzna była jednym z podstawowych produktów na szlacheckich stołach i uważana za wielki skarb w kuchni. Dzięki królowej Bonie podawana również w towarzystwie różnych warzyw (to jej zawdzięczamy wykwintność wielu potraw z dziczyzny, np. włoszczyzna w rosole).

Potrawy te uświetniały menu rodzinnych uroczystości czy niedzielnych obiadów. Zatem celem imprezy jest również pielęgnowanie tradycji.

Nie zabraknie stanowisk edukacyjno-warsztatowych gdzie na uczestników będzie czekała dobra zabawa.

Serdecznie zapraszamy do Muzeum Przyrodniczo-Łowieckiego w Uzarzewie (gmina Swarzędz).

Miejsce: Muzeum Przyrodniczo-Łowieckie w Uzarzewie

Data: 05.05.2024 r.

Godzina: 10.30-15.30

plakat z informacją o wydarzeniu Miejsce: Muzeum Przyrodniczo-Łowieckie w Uzarzewie Nazwa wydarzenia: Kulinarna majówka w Uzarzewie: ”Dziczyzna . Leśne specjały” (gmina Swarzędz) Data: 05.05.2024 r.  Godzina: 10.30-15.30 i grafiką przedstawiającą leśną polanę

Data dodania: 2024-04-23
Data ostatniej aktualizacji: 2024-04-23
gazeta
pit
GOKIS ESA czyste powietrze Aglomeracja Poznań lgd trakt piastow Schronisko Skałowo Dofinansowanie ze środków Budźetu Państwa ZTM Poznań
Fundusze UE
UW Poznań
Powiat Poznań
Obywatel
UMWW Poznań